Ervaringsverhalen

Al sinds 1931 is het Anna verbonden met de mensen in onze regio. Er is veel veranderd in al die jaren. Maar één ding is nog precies hetzelfde: het Anna is persoonlijk en aangenaam. Dat blijkt ook uit de mooie verhalen die mensen over ons vertellen. Je leest ze hieronder.

Door een enkelbandplastiek gecombineerd met een internal brace herstelde Bente Aarts snel van een enkelblessure en kan ze weer zonder klachten korfballen.

Bente Aarts - Enkelblessure

Bente Aarts begon op zesjarige leeftijd met korfballen en sindsdien is het haar favoriete sport. Ze traint twee keer per week en elk weekend staat er een wedstrijd op het programma. Nadat ze verschrikkelijk door haar enkel was gegaan, hield ze pijnklachten die haar flink belemmerden, maar dankzij een nieuwe techniek kan ze nu weer volop sporten.

Bekijken
Topsporter Jasper van der Looy revalideert na een dubbele achillespeesblessure bij Anna TopSupport en staat weer op het hockeyveld.

Jasper - Achillespeesblessure

Beeld je eens in: je hockeyt op topniveau, bent net gerevalideerd na een afgescheurde achillespees en binnen tien minuten na je rentree gebeurt het opnieuw. Zelfde been, zelfde pees. Het overkwam Jasper van der Looy in mei 2022. 

Bekijken

Marwan - Achillespeesblessure

“Alsof iemand me vol van achteren trapte”, zo omschrijft Marwan Rebbah, eredivisiespeler bij het zaalvoetbalteam van FC Eindhoven, zijn gevoel op die bewuste dag in juni 2022. “We trainden voor de halve finale van de playoffs. Ik dribbelde zonder bal het veld over toen het gebeurde.” Als Marwan omkijkt en niemand ziet, weet hij dat het goed mis is. Zijn achillespees blijkt volledig afgescheurd. 

Bekijken
Handbalster Lisa Cuypers scheurde haar voorste kruisband. Ze startte met fysiotherapie zodat haar knie kon aansterken voor de operatie. Ook na de operatie volgt ze fysiotherapie om weer klaar te zijn om intensief te gaan sporten.

Lisa Cuypers - Gescheurde kruisband

Handbalster Lisa Cuypers was altijd bloedfanatiek. Twee keer in de week trainen en elk weekend een wedstrijd. Maar tijdens de beslissende wedstrijd om het kampioenschap zat Lisa langs de kant met een gescheurde voorste kruisband. Zou ze ooit nog op hetzelfde niveau kunnen spelen?

Bekijken
Hockeyster Anouk Brouwer kreeg op haar 15e twee nieuwe enkelbanden en herstelde snel door een nieuwe techniek bij Anna TopSupport.

Anouk Brouwer - Enkelblessure

De Udense hockeyzussen Amber en Anouk Brouwer gelden als toptalenten van HC Den Bosch. Amber en Anouk zijn allebei selectiespeelster van Dames 1. Beiden hebben de ambitie om samen mooie successen te behalen. Eerst bij Den Bosch en als ultiem doel met Oranje op de Olympische Spelen van 2028. Maar die droom leek voor Anouk ineens heel ver weg.

Bekijken

Maud - 9-maanden meting

In haar vrije tijd sport Maud van Alebeek graag, ze speelt volleybal en voetbal. Helaas liep ze er ook de nodige blessures door op. 

Bekijken

Wim - Trainingsbegeleiding

Leeftijd is maar een getal, zeggen ze wel eens. En soms bewijzen mensen dat die uitspraak helemaal waar is. Neem zeventiger Wim van Vroonhoven. Hij trainde bij Anna TopSupport voor wat hij zelf de Individuele Senioren Kwart Triathlon (ISKT) heeft genoemd. En hij maakte hem af ook. Met dank aan onder andere inspanningsfysioloog Bart Vromans.

Bekijken
Wim van Vroonhoven (75) krijgt van inspanningsfysioloog Bart Vromans de juiste voorbereiding en begeleiding om zijn Individuele Senioren Kwart Triatlon te volbrengen.

Wim en Jeroen - Trainingsbegeleiding

Je wilt meedoen aan de marathon of gewoon een half uur kunnen hardlopen zonder dat je die inspanning moet bezuren met een pijnlijke knie. Wat jouw persoonlijke doel ook is, met de juiste voorbereiding en begeleiding heb je de meeste kans om het te halen zonder blessures of andere lichamelijke ongemakken. Precies daarom klopten de 75-jarige Wim van Vroonhoven en 39-jarige Jeroen van der Made aan bij Anna TopSupport.

Bekijken

Eddy - Sportkeuring

“Ieder jaar doe ik mijn jaarlijkse medische check-up bij Anna TopSupport. Het Grote Medische Sportonderzoek. Ik doe dat nu al een aantal jaren en het geeft mij een veilig gevoel, zo’n keuring. Natuurlijk heb je garantie-tot-de-voordeur, maar toch voelt het vertrouwd. Dat heb ik trouwens bij het hele Anna Ziekenhuis. Ik kom er bij voorkeur natuurlijk niet, maar als het dan toch moet, dan liever dáár dan ergens anders. Het Anna voelt als een veilige haven.”

Bekijken

Wij zijn Anna - Cees-Rein

Iedereen die van sport houdt, kent Cees-Rein van den Hoogenband (72). Medisch geweten van NOC*NSF, voor velen het gezicht van Anna TopSupport en PSV’er in hart en nieren. Je zou bijna vergeten dat Cees-Rein tientallen jaren chirurg was in het Anna voordat het idee van een sportgeneeskundige kliniek op tafel kwam.

Bekijken

Wij zijn Anna - Pim

Pim is sportfysiotherapeut bij Anna TopSupport. “Ik zie vooral sporters met zware blessures. Soms jongens van PSV die ver van huis zijn. Dat is best zwaar voor ze. Als ze op de Herdgang (trainingscomplex PSV red.) zijn worden ze geconfronteerd met hun collega’s die wel mogen voetballen. Daarom vinden ze het vaak fijn om hier te komen. Revalideren is hard werken maar we creëren ook een sfeer waarin ze zich op hun gemak voelen. Je bouwt echt een band op met elkaar.

Bekijken

Wij zijn Anna - Rob

Van je hobby je werk maken, wie wil dat niet? Orthopedisch chirurg Rob Bogie groeide in Limburg op met voetbal, met PSV en het Anna. “Mijn vader was voetbaltrainer en iedereen op de club wist: als je een blessure hebt dan moet je naar het Anna”. Rob studeerde in Maastricht en specialiseerde zich in sportorthopedie. Hij werkte daar ook als medisch consulent bij MVV. Maar toen er een vacature kwam bij het Anna hoefde hij niet lang na te denken: “Alles viel op zijn plek.”

Bekijken

Jouw verhaal over het Anna

Heb jij een mooi verhaal over het Anna dat je graag met ons wilt delen? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

Voornaam en achternaam