Dry needling

Heb je stijve spieren? Last van pijn in je spieren? Dan helpt dry needling misschien. Hierdoor kan je snel weer bewegen. Anna TopSupport heeft fysiotherapeuten die speciaal zijn geschoold om dry needling in te kunnen zetten.

Hoe werkt dry needling?

Dry needling richt zich op 'triggerpoints' in de spieren, gevoelige plekken die snel pijn veroorzaken. Met een droge acupunctuurnaald worden deze triggerpoints aangeprikt om ze uit te schakelen. Dit zorgt voor snelle en langdurige ontspanning van de spier.

In een gesprek stellen we je vragen over je spieren

Daarna probeert de fysiotherapeut de plaatsen van je triggerpoints te vinden. Door middel van een speciale techniek wordt vervolgens een triggerpoint aangeprikt. Dit aanprikken geeft een kort krampgevoel. 

Effect dry needling

Veel mensen merken meteen effect van dry needling. Hoeveel je ervan merkt, is voor iedereen anders. De invloed van de behandeling is groter als je thuis ook oefeningen doet. je krijgt van ons een advies mee naar huis. 

Triggerpoints kunnen door veel oorzaken ontstaan

Bijvoorbeeld:

  • Een verkeerde beweging of een ongeval (acuut)
  • Een langdurig verkeerde houding of overbelasting
  • Verkramping van spierweefsel zoals bij meniscusletsel of hernia
  • Langdurige afwezigheid van beweging door bijvoorbeeld gips
  • Psychologische factoren zoals stress of depressie
  • Voetafwijkingen of verschil in beenlengte

Dry needling stimuleert de triggerpoints korte tijd. Het is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij accupuntuur worden naalden oppervlakkig en langer gezet.  

Neem contact op

Wil je hier meer over weten of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.