“Sporters houden van wedstrijdjes, daarom verzin ik tijdens de revalidatie battles voor ze.”

Pim is sportfysiotherapeut bij Anna TopSupport. “Ik zie vooral sporters met zware blessures. Soms jongens van PSV die ver van huis zijn. Dat is best zwaar voor ze. Als ze op de Herdgang (trainingscomplex PSV red.) zijn worden ze geconfronteerd met hun collega’s die wel mogen voetballen. Daarom vinden ze het vaak fijn om hier te komen. Revalideren is hard werken maar we creëren ook een sfeer waarin ze zich op hun gemak voelen. Je bouwt echt een band op met elkaar.

“Werken met topsporters en amateurs is allebei bijzonder. Neem Jasmijn die ook op de foto staat. Supergoed bezig met voetballen. Ze kon misschien wel gescout worden. En nu heeft ze haar kruisband gescheurd. Daar staat een revalidatie van 9 maanden tot een jaar voor. Dat is natuurlijk heel teleurstellend voor haar. Voor mij is het een uitdaging om haar te motiveren en terug te brengen.”

“Ik hou van challenges, en ik verzin ook vaak een battle voor patiënten. Dat kan van alles zijn: een balans-spelletje, zoveel keer opdrukken of een parcours. En dan kijken wie er wint. Soms zetten we er ook een prijs op. Maar eigenlijk is dat niet nodig. Sporters houden wel van een wedstrijdje.”

“Als het even kan, koppel ik mensen aan een trainingsmaatje. Dat werkt heel goed, want dan kunnen ze zich aan elkaar optrekken. En het is ook nog gewoon gezellig om samen te revalideren. Af en toe een dolletje maken. Soms ontstaan er zelfs vriendschappen door. We hadden hier ooit Tom en Perry. Dezelfde blessure, allebei net vader geworden. Een vriendschap was geboren. Gelachen ook want zij zijn samen voor Ajax en wij natuurlijk allemaal 100% voor PSV. Van hen kreeg ik achteraf een gesigneerd Ajax-shirt. Dat was humor.”