Bart Vromans is inspanningsfysioloog en bewegingswetenschapper bij Anna TopSupport

Bart Vromans

Functie: inspanningsfysioloog & bewegingswetenschapper

Aandachtsgebieden

  • Inspanningsfysiologie
  • Trainingsbegeleiding
  • Wetenschap
  • Fietspositiemeting

Opleiding

Een passie voor sport en bewegen heeft mij naar de studie Bewegingswetenschappen gebracht. Deze studie heb ik gedurende 4 jaar gevolgd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Waarna ik ook mijn Master Human Movement Sciences hier heb afgerond. Na mijn studie heb ik me via diverse cursussen / opleidingen nog verder verdiept in de medische wereld en die van de inspanningsfysiologie.

Bijzondere werkzaamheden

Binnen TopSupport ben ik mede verantwoordelijk voor het afnemen van sport medische onderzoeken en inspanningstesten. Daarnaast kun je bij mij terecht voor een professionele dynamische fietspositiemeting waarbij we gaan zorgen dat je zo optimaal mogelijk kunt genieten van jouw fietstochten. Mocht je nu nog sportieve doelen gesteld hebben voor de aankomende periode help ik je graag hier op een goede en verantwoorde manier op voor te bereiden. We maken een schema op basis van de eigen doelen en wensen en is dus geschikt voor iedereen, of je nu beginnende sporter bent of topsporter. Via trainingsschema’s en wekelijkse begeleiding zorg ik er voor dat je optimaal aan de start staat bij jouw volgende sportieve uitdaging.

Publicaties

  • Vromans, B. A. G., Thorpe, R. T., Viroux, P. J., & Tiemessen, I. J. (2019). Cold water immersion settings for reducing muscle tissue temperature: a linear dose-response relationship. The Journal of Sports Medicine and Physical Fitness, 59(11), 1861-1869.

Persoonlijk

Zoals gezegd heeft de passie voor sport mij naar TopSupport gebracht. Die passie voor sport en met name voor voetbal heeft mij hiervoor ook gebracht bij Willem II en FC Utrecht. Hierna ben ik met veel plezier bij TopSupport terecht gekomen. Deze passie is ontstaan door zelf aan het voetballen te gaan en dit doe ik nog altijd zelf, zowel op het veld als in de zaal. In de laatste jaren is naast deze passie voor voetballen ook de passie voor fietsen (met collega’s) en hardlopen gegroeid, dat is waar ik nu mijn vrije tijd veelvuldig mee vul. In de tijd die ik dan nog over heb speel ik nog graag trompet.