Sander Bouts is sportarts bij Anna TopSupport

Sander Bouts

Functie: sportarts

Vanaf 2002 tot en met 2008 heb ik mijn studie Geneeskunde gevolgd aan de Universiteit van Maastricht. Daarna ben ik begonnen met mijn specialisatie tot sportarts. Deze specialisatie heb ik doorlopen in het Maximá Medisch Centrum en sportmedisch centrum SportMax (onderdeel van het MMC). Na het afronden van mijn specialisatie ben ik in september 2012 gestart als sportarts bij Anna TopSupport. Momenteel houd ik vijf dagen per week spreekuur op locatie Eindhoven, waarbij ik zowel blessureconsulten uitvoer als keuringen/sportmedische onderzoeken verricht.

Daarnaast ben ik begeleidend arts van de Nationale Zwemselectie en van het CTO Eindhoven. In deze hoedanigheid ben ik onderdeel geweest van de medische staf tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 en het Europees Jeugd Olympisch Festival in 2015 (Tbilisi) en 2017 (Gyor).

Van jongs af aan heb ik altijd aan wedstrijdzwemmen gedaan en probeer ik nog 1-2x per week mijn baantjes te trekken. Bovendien stap ik ook nog geregeld op de racefiets of trek ik mijn hardloopschoenen aan.