Sander Bouts is sportarts bij Anna TopSupport

Sander Bouts

Functie: sportarts

Sander Bouts heeft vanaf 2002 tot en met 2008 zijn studie Geneeskunde gevolgd aan de Universiteit van Maastricht waarna hij gestart is met zijn specialisatie tot sportarts. Deze specialisatie heeft hij doorlopen in het Maximá Medisch Centrum en sportmedisch centrum SportMax (onderdeel van het MMC). Na afronding van zijn specialisatie is hij in september 2012 gestart als sportarts bij Anna TopSupport. Momenteel doet hij 5 dagen per week spreekuur op locatie Eindhoven, waarbij hij zowel blessureconsulten uitvoert als keuringen/sportmedische onderzoeken verricht.

Daarnaast is hij begeleidend arts van de Nationale Zwemselectie en van het CTO Eindhoven. In deze hoedanigheid is hij onderdeel geweest van de medische staf tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 en het Europees Jeugd Olympisch Festival in 2015 (Tbilisi) en 2017 (Gyor).

Van jongs af aan heeft hij altijd aan wedstrijdzwemmen gedaan en probeert hij nog 1-2x per week zijn baantjes te trekken. Bovendien stapt hij ook nog geregeld op de racefiets of trekt zijn hardloopschoenen aan.