Rolf Timmermans is sportarts bij Anna TopSupport

Rolf Timmermans

Functie: sportarts

Aandachtsgebieden

  • Sportmedische begeleiding
  • Voet/enkel problematiek
  • Lies/hamstringklachten
  • Long COVID
  • CVS/ME

Opleiding

Ik werk sinds 2011 bij Anna TopSupport en ben na het afronden van mijn geneeskunde opleiding aan de Universiteit Maastricht en de opleiding tot sportarts in Limburg, van 2011 tot 2017 clubarts van PSV Eindhoven. Momenteel maak ik nog deel uit van de medische begeleidingsstaf van de PSV vrouwen. Hierbij heb ik expertise opgedaan welke bruikbaar is voor het enkel/voet spreekuur samen met de orthopedie en fysiotherapie eens in de 2 weken op maandagmiddag bij Anna TopSupport. Daarnaast heb ik mezelf toegelegd op hamstring- en liesklachten.

Bijzondere neventaken en lidmaatschappen 

Mijn hobby is trainingsleer en inspanningsfysiologie. Deze kennis gebruik ik bijvoorbeeld bij de begeleiding van long COVID en CVS/ME patiënten. Naast mijn werkzaamheden bij Anna TopSupport ben ik teamarts van wielerploeg Team Jumbo-Visma en ben ik sinds 5 jaar clubarts van voetbalclub VVV Venlo.

Persoonlijk

De ambitie om sportarts te worden ontstond door het feit dat ik als jonge voetballer in de jeugdopleiding van Willem II speelde en ik vaak te maken kreeg met blessures waardoor ik voortijdig moest afhaken. Ik ben me daardoor steeds meer gaan verdiepen in de biologie van de mens en het bewegingsapparaat in het bijzonder. Ik ben bij Anna Topsupport terecht gekomen nadat ik enkele jaren voor de KNVB had gewerkt op het gebied van medische begeleiding van nationale jeugdteams. Omdat het Anna Ziekenhuis al decennia lang verbonden is aan PSV, en ik gevraagd werd om de eerste full time sportarts van PSV te worden, kwam ik automatisch ook in dienst van Anna TopSupport. Het multidisciplinaire werken binnen TopSupport met onder andere de fysiotherapeuten, inspanningsfysiologen, sportorthopeden en radiologen, maakt dat het centrum erg geschikt is voor de begeleiding van zowel topsporters, recreatieve sporters als mensen voor wie bewegen belangrijk is of door hun klachten problematisch verloopt.