Rob Bogie Orthopedisch is orthopedisch chirurg bij Anna TopSupport en Anna Ziekenhuis

Rob Bogie

Functie: orthopedisch chirurg

Aandachtsgebieden

  • Sportorthopedie
  • Arthroscopische chirurgie
  • Schouder
  • Kruisbandchirurgie 

Ik ben sinds 2013 werkzaam in het Anna Ziekenhuis en voel me hier helemaal op mijn plek. Hiervoor werkte ik in het Maastricht UMC+ waar ik me ook voornamelijk bezig hield met de sportorthopedie.

Fijne sfeer

Wat me vooral aanspreekt in het Anna zijn de fijne sfeer en saamhorigheid. Samen met de professionals van Anna TopSupport vormen we een hecht en ambitieus team. Mijn grote passie voor sport zet ik ook in bij mijn werkzaamheden binnen PSV.

Ik hecht veel waarde aan een goede relatie met patiënten. Ook is een goede en prettige samenwerking met collega’s, fysiotherapeuten en huisartsen in de regio voor mij belangrijk. Middels het organiseren van bijscholing, cursussen en webinars proberen we het onderlinge contact zou goed mogelijk te onderhouden. Door het delen van de nieuwste ontwikkelingen houden we elkaar scherp.

Aandachtsgebieden

Naast de arthropische chirurgie en kruisbandchirurgie heb ik me gespecialiseerd in de schouder. Dit betekent dat ik zowel de traumatologie, prothesiologie en instabiliteit van de schouder in de praktijk behandel.

Schouderpoli

We hebben een schouderpoli opgezet om de zorg voor onze patiënten te optimaliseren. In een en dezelfde afspraak ziet de patiënt de orthopeed, Physician Assistent (PA) en eventueel ook de fysio- of manueel therapeut. En als dat nodig is, staat ook de radioloog klaar om meteen een echo te maken. We proberen vooraf al een goede indruk te verkrijgen van de hulpvraag en mogelijke diagnose middels uitgebreide vragenlijsten.

Sportorthopedisch onderzoekscentrum

Tevens ben ik betrokken bij ons eigen sportorthopedisch onderzoekscentrum. Naast het verrichten van wetenschappelijk onderzoek zijn we met veel innovatieve projecten bezig zoals de toepassing van artificial intelligence (AI) en sensortechnologie in de orthopedie. Tevens onderzoeken we de effectiviteit en veiligheid van versnelde postoperatieve revalidatiebehandelingen.

Bijzonderheden

  • Multidisciplinaire schouder en acute kniepoli met directe echografie schouder en MRI van de knie, locatie Anna TopSupport.
  • Medisch hoofd PSV Academy en teamarts PSV1
  • Orthopedisch coördinator researchcentrum Sport & Beweging
  • Opleider PA, fellow en deelstage sportartsopleiding
  • 2017 gepromoveerd op een nieuwe operatietechniek voor kinderen met scoliose waarbij gebruik wordt gemaakt van groeigeleiding met poly-ethyleendraad.