Piet Hoek is chirurg bij Anna TopSupport en Anna Ziekenhis

Piet Hoek

Functie: traumatoloog en algemeen chirurg

Aandachtsgebieden

  • Algemene chirurgie (o.a. laparoscopische liesbreukchirurgie)
  • Buikwandchirurgie
  • Traumatologie

Piet Hoek is traumachirurg en sinds 2009 werkzaam als chirurg in het Anna Ziekenhuis. Hij studeerde geneeskunde in Maastricht en werd opgeleid tot chirurg in het Máxima Medisch Centrum te Eindhoven, het Academisch Ziekenhuis Maastricht en de Universiteits Kliniek voor ongevalschirurgie in Mainz waar hij differentieerde tot traumachirurg. Hij heeft speciale aandacht voor de behandeling van fracturen en klachten van het bewegingsapparaat maar ook de (laparoscopische) buikwand- en liesbreukchirurgie.  

Naast zijn reguliere taken als chirurg is hij vicevoorzitter van het Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB) en is hij Chief Medical Information Officer (CMIO) van het Anna Ziekenhuis. In zijn vrije tijd speelt hij golf en gaat hij graag skiën. Daarnaast heeft hij een bijzondere interesse voor chirurgie in de tropen waar hij in het verleden heeft gewerkt.

Hij vindt het belangrijk dat de patiënt goed geïnformeerd is en ook betrokken wordt in het opstellen van een op de patiënt afgestemde behandeling. Patiënten waarderen dan ook vooral zijn vriendelijke maar “to-the-point” houding en duidelijke uitleg waarbij hij regelmatig ook gebruik maakt van een keuzehulp. 

Lidmaatschappen

Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH), Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie (NVvT),  European Society of Trauma and Emergency Surgery (ESTES), AO foundation, European Hernia Society (EHS).