Joris de Kort is orthopedisch chirurg en medisch manager bij Anna TopSupport

Joris de Kort

Functie: orthopedisch chirurg, traumatoloog & medisch manager

Aandachtsgebieden

  • Voet & enkel
  • Sportorthopedie
  • Trauma
  • Prothesiologie

‘Samen bepalen we de beste keuze’ 

Bij gewrichtsklachten zijn vaak meerdere vormen van behandeling mogelijk. Ik vind het daarom belangrijk om goede informatie te geven over de uiteenlopende behandelingsopties. Op die manier kan iedere patiënt zelf de keuze maken welke therapie het beste bij zijn of haar situatie past. Dat vind ik ook het leuke aan mijn vak. Ik zie veel verschillende mensen in allerlei omstandigheden. Veel sporters, waarbij het een uitdaging is om ze zo snel als mogelijk weer op de been te krijgen om de training te kunnen hervatten. Daarnaast zie ik ook veel ouderen die pijnvrij zo veel mogelijk moeten kunnen blijven bewegen. Vitaal en fit ouder worden, dat wil toch iedereen?

Een beetje Australië in Geldrop

In 2014 heb ik samen met mijn gezin in Adelaide gewoond. Wonen en werken in een andere cultuur is een onvergetelijke ervaring. In dit jaar heb ik in een van de grootste trauma centra van Zuid-Australië gewerkt. Hier heb ik me gespecialiseerd op de behandeling van mensen met voet & enkel klachten en de trauma zorg. Mensen in Australië moeten vaak ver reizen voor ze in een gespecialiseerd centrum geholpen kunnen worden. Daardoor wachten ze soms langer voordat ze zich in het ziekenhuis melden en zijn de klachten complex. Ook kunnen mensen vanwege de lange reistijd slechts één keer naar het ziekenhuis komen. Het is dus belangrijk om meteen de best mogelijke behandeling te geven. Ik heb tijdens dit jaar veel medische uitdagingen voorbij zien komen. Die ervaring helpt me ook nu nog bij het beoordelen en snel handelen bij complexe trauma’s, die ook in Nederland kunnen voorkomen. Soms moet ik tijdens een operatie ter plekke een bijzondere technische oplossing verzinnen voor het repareren van een lastige botbreuk. Als dezelfde patiënt dan later vrolijk mijn spreekkamer binnenwandelt, ben ik een tevreden dokter. Daar doe ik het voor!

Voet & Enkel spreekuur

Dit kan je ook zien op het multidisciplinaire voet en enkel spreekuur dat ik samen met de sportarts en fysiotherapeut houdt. Door gezamenlijk vanuit ieders expertise te kijken komen we, samen met de patiënt, tot de best passende oplossing. Geen mens is immers hetzelfde. De lichaamsbouw, de conditie en de doelen die mensen stellen zijn per persoon verschillend. Het is mijn streven om voor iedereen een op maat gesneden behandelplan op te stellen. 

Waarom het Anna?

Ik ben een echte Brabander: Geboren en getogen in Eindhoven. Later heb ik mijn opleiding tot orthopedisch chirurg voor een groot deel in het Zuiden doorlopen. Ik ken de omgeving en de mensen dus goed. De naamsbekendheid van ‘het Anna’ als het gaat om de orthopedie in combinatie met sport en de persoonsgerichte benadering is groot. Dus toen ik tijdens mijn verblijf in Australië werd benaderd om de afdeling orthopedie te komen versterken twijfelde ik geen moment. Het is een fijn ziekenhuis om te werken. Er zijn korte lijnen tussen de verschillende medisch specialisten en de samenwerking met de verpleegkundigen en andere medewerkers gaat heel soepel. Hierdoor kan ik de patiënt echt centraal stellen en kwaliteit leveren.’ 

Bijzonderheden

  • Heeft gewerkt in een van de grootste trauma centra in Zuid-Australië.
  • Doet mee aan wetenschappelijk onderzoek naar best mogelijke behandeling van enkel instabiliteit.
  • Houdt samen met de sportarts en fysiotherapie een multidisciplinair voet & enkel spreekuur