Joost van Deursen is sportmasseur bij Anna TopSupport

Joost van Deursen

Functie: sport (zorg) masseur

Aandachtsgebieden

  • Sportzorg
  • Blessurepreventie
  • Voorlichting
  • Bandageren
  • Massagetherapie 

Opleiding

Naast de opleiding tot sportmasseur, blessurepreventie en sportzorgmasseur heb ik me onder andere verdiept in de triggerpoints. Maar wat het meest praktische is, is het feit dat ik ook HBO verpleegkunde en ambulanceverpleegkundige heb gestudeerd. En dat beroep, net zoals overigens sportzorgmasseur, meer dan 40 jaar heb uitgeoefend. Ik werkte bij de GGD Brabant Zuidoost en liep stage bij de ambulancediensten in San Francisco, Californië, Den Pasar en Bali.

Persoonlijk

Ik ben altijd redelijk sportief geweest. Ik heb op redelijk niveau gevoetbald (positie mid mid) bij Brabantia en Veloc (nu Gestel). Beiden in Eindhoven. Daarnaast heb ik de sporten judo, boksen, zwemmen, tennis, toerfietsen en mountainbiken beoefend. Mijn interesse in de menselijke anatomie en de bewegingsleer, samen met mijn beroep als ambulanceverpleegkundige bij GGD Eindhoven, wakkerde mijn interesse voor de sportverzorging aan. Het was daarom logisch een functie in de sport te vinden. Ik ben sinds 1981 sport(zorg)masseur en aangesloten bij de brancheorganisatie NGS (Nederlands Genootschap Sport & Wellness Massage) en ben SCAS gecertificeerd (zorgverzekering).

Naast mijn werk bij Anna TopSupport ben ik de medic geweest van de profselectie PSV voetbal, de profselectie van De Kemphanen ijshockey en soigneur en vertrouwenspersoon van Toer en Wielerclub Het Snelle Wiel te Bladel. Momenteel ben ik de medic, conditie- en hersteltrainer bij de KNVB Hoofdklasse zondagamateur RKSV Nuenen.

Ik ben van mening dat deze combi van kennis en praktijkervaringen verreweg het meeste voordeel oplevert in de directe praktijk van de sportzorg . Dus aan het veld, in de sporthal of de massagetafel, of waar dan ook mijn taak op dat moment is.

Anna TopSupport biedt mij en mijn clientèle een fantastische plek waar alle know how van de de medische sportzorg praktisch bij elkaar wordt gebracht door vakmensen in een fantastische entourage.