Jonne Lommerse-Kapteijns is inspanningsfysioloog en bewegingswetenschapper bij Anna TopSupport

Jonne Lommerse - Kapteijns

Functie: inspanningsfysioloog en bewegingswetenschapper

Aandachtsgebieden

  • Inspanningsfysiologie
  • Bewegingsanalyse
  • Onderzoek

Opleiding

Mijn voorliefde voor sport en het plezier in het zelf uitoefenen van verschillende sporten leidde tot mijn keuze voor de studie Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Gent. Gedurende deze studie ontdekte ik de passie voor sportwetenschap en hoe deze in de praktijk is toe te passen. Dit maakt dat ik als wetenschapper ook dagelijks met de praktijk bezig ben, wat een ideale afwisseling is voor mij.

Embedded Scientist

Naast mijn werk bij Anna TopSupport ben ik vanuit InnoSportLab de Tongelreep als Embedded Scientist aangesloten bij het Nederlands para-zwemteam. Ook hier maak ik zoveel mogelijk vertaalslagen van wetenschap naar de praktijk. Daarnaast verzorg ik race-analyses, waardoor ik geregeld mee mag naar internationale toernooien.

Publicaties 

  • Kapteijns, J. A., Caen, K., Lievens, M., Bourgois, J. G., & Boone, J. (2021). Positional match running performance and performance profiles of elite female field hockey. International Journal of Sports Physiology and Performance, 16(9), 1295-1302.

Persoonlijk 

Ondanks dat ik heel veel sporten leuk vind om te beoefenen ligt mijn hart van kinds af aan bij hockey. Daarnaast ga ik graag hardlopen en hoe ik mezelf fit door middel van functionele training.

Niet alleen op sportief vlak, maar ook binnen mijn vakgebied heb ik vele verschillende interesses. Binnen Anna TopSupport heb ik de mogelijkheid om mezelf op meerdere vlakken te ontwikkelen. Hierdoor behoud ik de afwisseling tussen praktijk en wetenschap en geniet ik van een brede ontwikkeling.