Anna TopSupport onderzoekt de oorzaak van heupblessures of liesblessures zoals een slijmbeursontsteking.

Heupblessure of liesblessure

Heb je pijn aan je lies of heup? En is bewegen of sporten hierdoor lastig? Dat kan allerlei oorzaken hebben. Die onderzoeken we bij Anna TopSupport. Daarna hoor je welke behandeling bij jou past. Zodat je over een tijdje weer makkelijk kunt bewegen.

Heb je heupklachten?

Dit komt niet alleen voor bij oudere mensen en hoeft ook niet altijd op een versleten heup (artrose) te wijzen. Er kunnen meer oorzaken zijn. Klachten in het heupgewricht kun je op verschillende plekken  rondom je heup voelen, zowel in de lies als in de bil. Een van de aandoeningen is een slijmbeursontsteking. Omdat de slijmbeurs een stootkussentje is in het gewricht, kan het flink geïrriteerd raken als de heup ineens te hevig of te vaak achter elkaar wordt belast. Dat kan gebeuren als je bijvoorbeeld met hardlopen in een korte periode  intensief traint.

Wat is een liesblessure?

Een liesblessure is een verzamelnaam voor allerlei klachten in de liesstreek. Deze klachten komen regelmatig voor bij sporten zoals voetbal, hockey, atletiek en schaatsen. 

Liesblessures kunnen verschillende oorzaken hebben. Vaak krijg je klachten door overbelasting van de spieren en pezen die aanhechten in de lies. Soms scheuren of verreken de spieren in de liesstreek. Dan gaat het om een acute liesblessure. 

Heup- en liesspreekuur

Heb je last van jouw heup of lies? En is bewegen of sporten hierdoor lastig? Met een verwijzing van je huisarts kun je bij Anna TopSupport in Eindhoven naar het speciale heup- en liesspreekuur, elke 2 weken op vrijdagochtend van 8:00 uur - 12:00 uur.

Spreekuur voor acute sportblessures

Krijg je in het weekend een blessure en wil je daar snel naar laten kijken? Dan kun je naar ons sportblessure-spreekuur op maandagavond.